Rechten_en_plichten

Verplichte inzet

Taken jeugdteams

Van jeugdteams wordt vanaf jonge leeftijd verwacht, dat zij meehelpen.

Opruim- en veegploeg

Jeugdleden beginnen als opruim- en veegploeg, volgens toerbeurt en verdeelt in een ochtend- en middagdienst. De indelingstaat vermeld in het wedstrijdprogramma, de coaches worden hier per mail over geïnformeerd.

Trainers

We stimuleren onze leden om een of meerdere trainingen te verzorgen. Intern kennen we hiervoor opleidingen en een goede begeleiding. Startende trainers beginnen bij de benjamins, vervolgens de jongste jeugd enzovoort. Voor de prestatieve teams (vanaf de C-jeugd) geldt de verplichting om gedurende één uur per week training te geven, om niet (jeugd) en tegen vergoeding (senioren).

Voor informatie mail naar [email protected]

Scheidsrechters

Vanaf 16-jarige leeftijd moet ieder spelend lid over een geldig spelregeldiploma beschikken. Dit spelregeldiploma geeft tevens fluitbevoegdheid. Vanaf de D-jeugd moeten alle competitiewedstrijden gefloten worden door scheidsrechters met een geldig spelregeldiploma/ scheidsrechterskaart. De jongste jeugdwedstrijden (6 en 8 tallen) worden daarentegen bemand door begeleiders/begeleidsters, waarvoor geen fluitbevoegdheid nodig is.

De scheidsrechterscommissie deelt de scheidsrechters/begeleiders in op basis van het aantal te spelen thuiswedstrijden met uitzondering van de wedstrijden van Heren 1 die door bondsscheidsrechters worden gefloten. Indeling vindt plaats op basis van beschikbaarheid. Geef daarom tijdig aan als je (structureel) een bepaalde dag niet kunt fluiten. Dit kan bij [email protected]

Het wedstrijdprogramma inclusief aanwijzing scheidsrechters wordt verzonden naar de aanvoerders van de senioren en naar de coaches van de jeugdteams. Zij kunnen dan tijdig de aangewezen personen informeren wanneer zij moeten fluiten. Indien er niet gefloten kan worden, is de aangewezen persoon er zelf verantwoordelijk voor om voor vervanging zorgen en de scheidsrechterscommissie hierover te informeren. Wanneer je zonder bericht niet komt opdagen voor het fluiten van een wedstrijd, wordt de aangewezen scheidsrechter zo spoedig mogelijk weer opgesteld. Bij herhaald niet opkomen zonder bericht legt de commissie aan de aangewezen scheidsrechter een schorsing op voor de eerstvolgende te spelen thuiswedstrijd, met verplichting aanwezig te zijn bij het eigen team. Publicatie van scheidsrechters vindt plaats via de www.hcuden.nl en in de KNHB- vitrinekast in het paviljoen.

Cursus clubscheidsrechter vanaf 1 sept 2012

E-learning

Met ingang van het seizoen 2012-2013 gaat de opleiding Clubscheidsrechter veranderen. De KNHB gaat de ‘klassieke opleiding’, de 4-daagse spelregelcursus, die iedere hockeyer boven de 16 jaar volgt om zijn kaart te halen, vervangen door E-learning. Dit houdt in dat de cursisten straks zelf achter de computer de basistheorie oftewel de spelregels gaan leren. De E-learning, die met name door veel beeldmateriaal, filmpjes en animaties een hoge funfactor bevat, sluit goed aan op het ‘nieuwe leren’ van de doelgroep. Daarnaast wordt het zowel voor de vereniging als de cursist makkelijker. Deelnemers hoeven niet meer op verplichte data aanwezig te zijn en kunnen de opleiding volgen wanneer het hen uit komt. Verenigingen besparen tijd en energie op zaken als planning en administratie. Na het behalen van het schriftelijk examen ontvangt de geslaagde cursist zijn scheidsrechterskaart en wordt hij daarna bij zijn eerste wedstrijd(en) door de club zo goed mogelijk begeleid.

 

Vervoer

Voor het vervoer naar en van uitwedstrijden wordt verwacht dat (ouders van jeugd-) leden deze taak beurtelings vervullen. Hiervoor worden per team door de coach of aanvoerder rijschema's opgesteld. Wanneer u rijdt, wordt er vanzelfsprekend van u verwacht dat u geen alcohol nuttigt, dat u uw passagiers met autogordel vervoert en beschikt over een geldige inzittendenverzekering.

Reglementen

Fatsoen

Wij vinden fatsoen op de club erg belangrijk. Samen moeten we het gezellig maken. Daarom hebben we aandacht voor orde en netheid, verwachten we dat ieder zijn eigen rommel opruimt, kleedkamers netjes achterlaat en zich positief gedraagt naar anderen toe. Ook vernielingen zijn uit den boze. Als er ontoelaatbare dingen gebeuren, moeten we elkaar aanspreken op dit oneigenlijke gedrag.

Soms is het ook nodig om derden te informeren over dingen die niet kunnen, of zaken die aandacht nodig hebben. Meld het bij [email protected]. Deze melding wordt behandeld door het bestuur.

Een melding betekent lang niet altijd dat er meteen actie wordt ondernomen naar de dader. Het gaat er om dat wij tijdig kunnen reageren voor dat zaken uit de hand lopen. Het gaat er om dat iedereen plezier houdt in het hockeyen.

Een melding kan door iedereen gedaan worden zoals: coaches, trainers, spelers, enz… en kunnen gaan over o.a.: vandalisme, geweld, bedreigingen, wangedrag (tijdens de wedstrijd, training of er buiten), seksuele intimidatie, enz…. Een melding wordt altijd vertrouwelijk behandeld!

Alcohol en roken

Wij volgen het landelijke rookbeleid. Vanaf 1 juli 2008 schrijft het landelijke rookbeleid voor dat er niet meer gerookt mag worden in het paviljoen.

Alcohol wordt op zaterdagen pas geschonken na 15.00 uur. Het spreekt voor zich dat alcohol alleen mag voor personen van 18 jaar en ouder. HCU vindt dat alcohol en rijden niet samen gaan. Op de velden mag evenmin gerookt worden.

Daarnaast geldt voor het clubhuis een barreglement

Barreglement A

Huis- en gedragsregels clubhuis Hockeyclub Uden:

Het is niet toegestaan zelf meegebrachte (alcohol houdende) drank te gebruiken in het clubhuis of elders op het terrein van de vereniging.

Roken in het clubhuis is verboden.

Houdt het clubhuis en de velden schoon en opgeruimd!
Kauwgum in de prullenbak, lege flessen op de bar!
Ruim glaswerk en afval rondom de velden op! \Het is niet toegestaan om in het clubhuis gekochte (alcoholhoudende) drank elders (bijvoorbeeld in de kleedkamers) te nuttigen dan in het clubhuis of op het terras.

Er wordt geen alcohol geschonken aan:

- kinderen onder de 18 jaar,

- jeugdleiders, trainers van jeugdelftallen en andere begeleiders van de jeugd, tijdens het uitvoeren van hun functie,

- personen die fungeren als chauffeur bij het vervoer van spelers.

Het bestuur wil voorkomen dat personen met meer dan het toegestane promillage alcohol aan het verkeer deelnemen. Op basis daarvan kan de verstrekking van alcoholhoudende drank worden geweigerd.

Prijsacties die het gebruik van alcohol stimuleren, zoals happy hour, en rondjes van de zaak zijn in het clubhuis niet toegestaan.

Personen die agressie of ander normafwijkend gedrag vertonen worden door de dienstdoende leidinggevende of barvrijwilliger uit het clubhuis verwijderd.

Barreglement B

Als je geen bardienst hebt dan heb je geen toegang achter de bar. De mensen achter de bar helpen je graag. Alle consumpties contant en direct afrekenen. Ook op trainingsavonden! Laat het clubhuis altijd opgeruimd achter. Denk niet wie na mij komt…. Vloer aanvegen en lege flessen opruimen.

Bij bardienst geen alcoholgebruik achter de bar.

Tijdens bardienst is het toegestaan om 2 consumpties te gebruiken

Op zaterdag en zondag sluiten de bar en het clubhuis op aangeven van de barmanager. De bar mag niet worden overgenomen door anderen!

Roken in het gehele clubhuis verboden!

Bij het gebruik van de keuken deze schoon en opgeruimd achterlaten.

(Sport)ongevallen en verzekering

Elk jaar gebeuren er op of rond het hockeyveld helaas ook ongevallen met letsel tot gevolg. Bij de spelers of ouders van spelers is niet altijd duidelijk hoe het zit met de vergoeding van de schade. Voor een uitvoerig artikel over schade bij ongevallen, verwijzen wij u naar de site van de KNHB;

Hoofdregel is dat de ziektekosten ten gevolge van het letsel op de eigen ziektekostenverzekering verhaald moeten worden. Eventuele extra schade kan verhaald worden op degene die onrechtmatig letsel heeft toegebracht of op de club waar het incident zich voordeed indien er sprake is geweest van nalatigheid van de club (schenden van de zorgplicht).

Opzeggen lidmaatschap

Opzeggen van een lidmaatschap dient voor 1 juni van enig jaar te gebeuren per mail naar [email protected]. In geval van te late opzegging is het lidmaatschapsgeld van een heel jaar verschuldigd. Hockey Club Uden moet voor een heel jaar contributie afdragen aan de KNHB.
Indien een lid gedurende een half seizoen niet kan hockeyen vanwege ziekte/verhuizing/zwaar wegende omstandigheden, dan kan het betreffende lid schriftelijk aan het bestuur, [email protected], verzoeken om restitutie van maximaal een half seizoen contributie. Het bestuur beslist