Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 1 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

zaterdag 20 april 2024
Tijd T/U Team Tegen team
09:00 Thuis MO8-3 MHC HOCO MO8-2

Nieuws

Deze week bij HCU #5

Het grote hockeyballen mysterie.

We hebben in de winter als vereniging 650 hockeyballen aangeschaft als reserve voorraad en aanvulling van de ballenkratten, die we gebruiken voor

Lees meer >

Ontwikkelingen Jongste Jeugd

Na de ontwikkelingen van vorige week rondom de trainingen die met wat kunst en vliegwerk, en heel veel lieve betrokken ouders zijn opgelost kunnen we nu voor de jongste jeugd goed nieuws delen.

Lees meer >

Nieuwsflits: Marco Isbouts stopt

Na bijna zes jaar te hebben opgetreden als trainers coördinator / hoofdtrainer van Hockey Club Uden heeft Marco Isbouts in goed overleg met het bestuur besloten om per direct zijn taken neer te

Lees meer >

 

Van 0 tot 60 jaar

 
  • 1957: oprichting MHCU

    In 1934 is de oprichting van de Udense Hockey Club (U.H.C.) in ‘lunchroom Scheepens’ aan de Kerkstraat. In 1947 wordt de U.H.C. jammer genoeg opgeheven. Op 1 september 1957, onder aanvoering van Antoon Diks, Frans Hoefs en Jos van Oort wordt de Mixed Hockey Club Uden (M.H.C.U.) opgericht. Jaap Hoyng, ook bij de oprichtingsvergadering aanwezig en toentertijd tandarts in Uden, wordt benaderd en Jaap zal 25 jaar als bevlogen voorzitter de M.H.C.U. leiden.

  • 1972: bouw HCU paviljoen

    Op 2 maart 1972 komt de goedkeuring van de gemeente Uden voor de bouw van een nieuw paviljoen, waar men in de zomermaanden mee van start gaat. Architect Jacques Louwers sr. ontwikkelt het Paviljoen. Op 16 december 1972 is de feestelijke opening, verricht door burgemeester van Uden de heer G. Schampers tezamen met voorzitter Jaap Hoyng. Het schitterende eigen clubhuis wordt ingewijd met een receptie, een feestavond en een hockeytoernooi georganiseerd voor oud-leden en leden.

  • 2003: eerste waterveld

    In 2003 staat de renovatie van kunstgrasveld 1 op stapel. Ondertussen zit ons Heren 1 team behoorlijk in de lift, in april 2003 worden ze kampioen en promoveren ze naar de overgangsklasse! Nu Heren 1 team op dit niveau speelt, streeft men naar de aanleg van het eerste waterveld voor de HCU. Ondersteund door meerdere succesvolle acties worden de benodigde middelen bij elkaar gebracht om het eerste waterveld te realiseren. In september 2003 vindt de opening van het nieuwe eerste waterveld plaats.

  • 2014: nieuwe clubkleuren

    Jarenlang is het de meest gevoerde discussie op HCU geweest: de clubkleuren. Nadat de groene sokken al een tijdje verdwenen waren, ging in 2014 het roer dan eindelijk rigoureus om. De leden van HCU kozen met een grote meerderheid om het overgebleven geel met bruin in te wisselen voor het moderne en sportieve oranje Adidas tenue.

  • 2015: introductie HCU Academy

    De laatste jaren is HCU bezig met een enorme professionaliseringslag, op alle fronten. Eén van de eerste en belangrijkste stappen daartoe, is HCU Academy 2.0, dat in de zomerstop van 2015 is geïntroduceerd. Het doel? De beste jeugdopleiding van de regio worden en gestructureerd groeien naar een hoog niveau, zowel met de selectieteams als in de volledige breedte.

  • 2017: grootse ambities

    Gedurende het hele jubileumjaar viert HCU feest. Bovendien treed in 2017 het meerjarige masterplan in werking. Niet alleen wordt verwacht de grens van 1.000 leden te doorbreken, ook worden de voorbereidingen getroffen op een nóg moderner complex. Inclusief een vierde waterveld en een nieuw of verbouwd clubhuis. Natuurlijk vergeten we nooit waar we vandaan komen. Altijd zal HCU die fijne familieclub blijven, een warm thuis waar plaats is voor iedereen.

  • In de loop der jaren: internationals

    Tijdens 60 jaar HCU zijn er diverse internationals bij HCU opgeleid en betrokken geweest. Zo zijn wij hartstikke trots op onze internationals Dorette Ypenburg-Woltring, Eef van Erp, Paul Litjens, Daniëlle Koenen en Maartje Krekelaar.

Mede mogelijk gemaakt door
onze trouwe Sponsoren